Cvećara Neven - Novi Sad  
Toggle Content
Toggle Content Osnovni Meni

Toggle Content Sadržaj


Toggle Content Google
Google

Web Neven

Sadržaj › Kurkuma
Kurkuma    Kurkuma ili u narodu poznata kao Sijamska lala je egzotična biljka iz porodice đumbira sa Tajlanda. Najčešće se može naći u ružičastoj boji, ali postoje i tamnocrveni i beli primerci.
 
Kurkuma
 
    Cvetovi mogu da traju do 3 meseca u hladnim zimskim uslovima. Ova biljka ne može da vam dugo traje zato što ostane bez listova i miruje od kasne jeseni do proleća; tokom ovog perioda rizom mora da bude na suvom. Međutim, sijamsku lalu vredi gajiti zbog izuzetnih cvetova i visine koju dostiže. Možete je smatrati i kratkotrajnom biljkom i baciti kada cvetovi izblede.
 
Svetlost: Dok se cvetovi razvijaju, biljci je potrebno mnogo direktne svetlosti. Otvoreni cvetovi traju duže u delimičnom hladu.
 
Sobna temperatura: Idealna letnja temperatura je 18-23°C; u periodu zimskog mirovanja može da podnese 7°C.
 
Zalivanje: Održavajte vlažnost zemlje dok traje sezona rasta. Biljka ne treba da stoji na tanjiriću sa vodom. Rizom koji miruje treba da bude suv.
 
Posebna nega: Biljka miruje od kasne jeseni i tada joj opadaju cvetovi. Postepeno osušite koren i uklonite opale listove. Presadite je u proleće i smestite je na toplije mesto kako biste joj pospešili rast. Prijaju joj umeren i visok nivo vlažnosti.
 
Visina: 95 cm.
 
Mesto: Svetla staklena bašta.


(28765 Čitanja) Strana Prilagođena za Štampu
[ Vrati se na Nega sobnog cveća ]

Facebook Button
Instagram Button
Google+ Button
Pinterest Button
Twitter Button
YouTubeButtonPosetite naš novi sajt na: Cvećara NevenInteractive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy


Pregledano strannica

Google+