Cvećara Neven - Novi Sad  
Toggle Content
Toggle Content Osnovni Meni

Toggle Content Sadržaj


Toggle Content Google
Google

Web Neven

Sadržaj › Pašira
Pašira    Markantna biljka krupnog lišća i upečatljivog izgleda - njene stabljike često su višestruko upletene. Ako je ne negujete izrašće u malo drvo ali redovnim podkresivanjem možete ograničiti njen rast i učiniti je izuzetno kompaktnom. Ovo je izdržljiva biljka koja odlično raste i u lošim uslovima, ali će biti lepa i bujna ukoliko je redovno negujete. Iz njenih cvetova razvija se jestiv plod sa ukusom kestena (mada ne uvek, ukoliko se biljka uzgaja u kući). Premda je bujna, ova biljka može se držati i u maloj saksiji visokoj svega 30 cm, a pogodna je i kao centralni ukras u staklenoj bašti ili dnevnoj sobi.
Pašira
 
Svetlost: dajte biljci mnogo svetlosti uključujući i direktno sunce, ali je sklanjajte sa jakog podnevnog sunca.
 
Sobna temperatura: idealna letnja sobna temperatura je od 18 - 24°C, dok je minimalna zimska 14°C.
 
Zalivanje: iako potiče iz vlažnih krajeva pašira iznenađujuće podnosi i suve uslove ali ne sme da bude na direkntom suncu. Obilno je zalivajte ustajalom vodom u letnjem periodu a tokom zime smanjite zalivanje.
 
Posebna nega: ove biljke nisu zahtevne. Najveći problem je kontrolisanje njihove veličine ali je i to jednostavno ako redovno potkresujete vrhove biljke. Prihranjujte je jednom u dve nedelje tokom sezone rasta kao bi izgledala zdravije.
 
Mesto: dnevna soba ili staklena bašta.


(21527 Čitanja) Strana Prilagođena za Štampu
[ Vrati se na Nega sobnog cveća ]

Facebook Button
Instagram Button
Google+ Button
Pinterest Button
Twitter Button
YouTubeButtonPosetite naš novi sajt na: Cvećara NevenInteractive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy


Pregledano strannica

Google+