Cvećara Neven - Novi Sad  
Toggle Content
Toggle Content Osnovni Meni

Toggle Content Sadržaj


Toggle Content Google
Google

Web Neven

Sadržaj › Bilbergija
Bilbergija    Mnoge bilbergije mogu se uzgajati kao kućne biljke, ali ova vrsta je najotpornija i najlakše ju je održavati. Sivo zeleno lišće raste do 30 cm, a nekada se razvija u veliki žbun. Viseći cvetovi koji su zanimljiva mešavina ružičaste i žućkasto zelene boje vise ispod dugih upadljivih ružičastih listića. Pod uslovom da je biljci toplo i da je zalivena cvetaće skoro čitave godine ali najviše tokom blagog proleća i leta.
 
Bilbergija
 
Svetlost: bilbergiji treba mnogo svetla da bi dobro cvetala. Može da bude izložena direktnoj sunčevoj svetlosti nekoliko sati u toku dana.
 
Sobna temperatura: može da podnese temperaturu do 4°C. Ali da bi redovno cvetala bilbergiju treba održavati na temperaturi od 18 do 24°C tokom čitave godine.
 
Zalivanje: redovno je zalivajte ustajalom vodom i dozvolite da se zemlja delimično osuši između zalivanja. Ova biljka raste skoro neprekidno i dovoljno joj umereno prihranjivanje jednom u dve nedelje.
 
Posebna nega: ovoj biljci potrebno je puno svetla, redovna ishrana i zalivanje. Koren je mali pa čak i velike biljke mogu neometano da rastu u malim saksijama. Ukoliko želite daje presadite, učinite to u proleće i prihranjujte je specijalnom tečnošću za bromelijade.
 
Mesto: svetla dnevna soba.


(16702 Čitanja) Strana Prilagođena za Štampu
[ Vrati se na Nega sobnog cveća ]

Facebook Button
Instagram Button
Google+ Button
Pinterest Button
Twitter Button
YouTubeButtonPosetite naš novi sajt na: Cvećara NevenInteractive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy


Pregledano strannica

Google+